Over mij

»Over mij
Over mij 2017-01-04T12:05:22+00:00

Talitha van de Stolpe

aangenaam

Ik ben een enthousiaste en inspirerende dans- en theaterdocent. Dit doe ik nu en vind ik erg leuk. Mij is verteld dat als je van je hobby je werk maakt je nooit meer hoeft te werken. En dat klopt. Elke keer als ik voor een groep sta word ik helemaal blij. Dit enthousiasme is aanstekelijk en ik zie jonge kinderen en volwassenen altijd enthousiast worden als ik les geef.

Het TADA-verhaal
Lees meer over mij
Mijn portfolio

“Zelf dans ik nog meerdere keren in de week. Klassiek ballet, Jazzdans en modern. Gewoon omdat het leuk is en ook om geïnspireerd te blijven door te dansen met anderen.”

“Ik denk in beweging en dans”

Ik ben altijd al bezig geweest om verhalen te maken te dansen en theater te spelen. In de jaren 90 heb ik diverse cursussen mime gevolgd. Onder andere bij Todd Farley. Met deze ervaring ben ik een mimegroep begonnen en hebben we diverse keren opgetreden. Nadat ik kinderen kreeg ben ik me bezig gaan houden met theater voor kinderen. Hieruit is Speel en Dans geboren. Ik kwam erachter dat ik vooral denk in beweging en dans.

“Musical was een nieuwe uitdaging; Verschillende choreografieën schrijven en instuderen met volwassen amateurs. En toen kwamen er meer; vooral voor kinderen.”

“Een logisch gevolg was Dansexpressie”

Een clownsopleiding volgde; Bij een commerciële familiezender was Nonnie te zien waarin ik als clown de wereld om me heen kon verkennen. Dit deed ik als clown ook in verschillende verpleeghuizen samen met mijn clownsmaatje. Een lach doorgeven was onze missie. Samen traden we ook op in diverse kerken. Als clown zeg je overal ja tegen dus toen me gevraagd werd om les te geven op het ROC in Ede zei ik enthousiast: ja! Zo werd ik drama docente voor verschillende opleidingen. Een logisch gevolg was het om de opleiding tot docent Dansexpressie te gaan volgen.

“Dit mondde uit in Beweegtaal”

Na mijn opleiding tot dansexpressiedocent ben ik begonnen met het ontwikkelen van dans educatieve projecten voor basisscholen. Dit mondde uit in het project Beweegtaal. Vanuit een vraag van de gemeente Ede om kinderen met een taalachterstand op een creatieve manier taal aan te leren ben ik begonnen met het ontwikkelen van een methode waarbij de kinderen dansend taal aanleren. De dansexpressiemethodiek is hierbij het uitgangspunt.

Beweging inzetten om te leren?

Volwassen of kind: leren is bewegen.

Meer over Beweegtaal
Neem contact met me op