Talitha van de Stolpe

aangenaam

Ik ben een enthousiaste en inspirerende dans- en theaterdocent.. Er is mij ooit gezegd dat als je van je hobby je werk maakt, je nooit meer hoeft te werken. En deze uitspraak klopt. Elke keer als ik voor een groep sta word ik  blij. Dit enthousiasme werkt aanstekelijk en ik zie jonge kinderen en volwassenen  enthousiast worden als ik les geef.

Het TADA-verhaal
Lees meer over mij
Mijn portfolio

Om up to date te blijven volg ik regelmatig workshops op het gebied van dans en theater.
Wekelijks dans ik in de balletschool en volg daar met veel plezier jazzdans en klassiek ballet.

“Ik denk in beweging en dans”

Sinds mijn kindertijd maak ik verhalen, dans ik en speel theater, toch kwam het niet in me op om hier mijn werk van te maken.

Vele jaren later besloot ik de stap te wagen om mijn creativiteit te gebruiken en een opleiding te gaan volgen.

Tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat ik denk in beweging en dans.

“Dit heeft mij tot een creatieve beweger gevormd”

Een clownsopleiding, theatertrainingen en de opleiding tot docent Dansexpressie volgen zijn de stappen geweest die ik moest nemen om de creatieve beweger te worden die ik nu ben.

” Nederlands leren op een creatieve manier”

Na mijn opleiding tot dansexpressiedocent ben ik begonnen met het ontwikkelen van dans educatieve projecten voor basisscholen.  Toen ik van de gemeente Ede de vraag kreeg om kinderen met een taalachterstand op een creatieve manier taal aan te leren,  zei ik enthousiast ja. De dansexpressie methodiek en de methodiek van Marianne Verhallen zijn het uitgangspunt geweest bij het ontwikkelen van een eigen methode waarbij kinderen al bewegend de Nederlandse taal eigen maken. Beweegtaal leert kinderen op een creatieve manier hun woordenschat te vergroten.

Beweging inzetten om te leren?

Volwassen of kind: leren is bewegen.

Meer over Beweegtaal
Neem contact met me op